Dringende vragen

Zit je met een vraag of een dringend probleem? Hieronder vind je enkele veel voorkomende problemen. Is je probleem niet opgelost, neem dan contact op via het contactformulier of 070 222 088. Voor zeer dringende problemen tijdens het weekend of op feestdagen, kan je tussen 10:00 en 12:00 uur terecht bij de wachtdienst orthodontie op 070 222 088. Meestal zijn onderstaande problemen geen dringende urgentie en kan dit wachten tot na het weekend.

Een prikkende draad kan heel vervelend zijn. Om pijn te vermijden kan 'orthodontische was' (of suikervrije kauwgom) op het prikkende uiteinde van de draad aangebracht worden. Dit zorgt er voor dat het uiteinde zacht aanvoelt. Bij de volgende controle kan het draadje dan afgeknipt worden. Als het niet kan wachten, mag het prikkende uiteinde voorzichtig afgeknipt worden met een nagelknipper. Indien dit niet helpt, neem dan telefonisch contact met ons op voor een urgentie afspraak.

Als het losse blokje niet stoort, kan dit gewoon blijven zitten tot aan de volgende afspraak. Wanneer het last geeft, kan het blokje van de draad verwijderd worden en kan de draad voorzichtig afgeknipt worden met een nagelknipper. Indien dit niet helpt, contacteer ons dan telefonisch voor een urgentie afspraak. Als je elastieken moet dragen aan dit blokje, is het belangrijk dat het blokje wel terug vastgezet wordt.

Wanneer het bandje rond de kies los zit, contacteer ons dan telefonisch voor een urgentie afspraak. Het bandje wordt dan weer vastgezet. Wanneer het bandje te lang los zit, kan er een gaatje ontstaan in de tand.

Contacteer ons telefonisch voor een urgentie afspraak zodat de beugel aangepast of hersteld kan worden, of opgestuurd kan worden voor reparatie. Als de (kapotte) beugel wel nog past, blijf de beugel dan dragen tot aan deze nieuwe afspraak!

Het is belangrijk dat de elastieken volgens advies gedragen worden. Als het pakje leeg is, kom dan langs tijdens de openingsuren om nieuwe elastieken op te halen.

Als het retentie draadje achter de tanden los of verloren is, kunnen de tanden gaan verplaatsen. Contacteer ons telefonisch of via email voor een urgentie afspraak zodat we het draadje terug kunnen vastzetten of het prikkend stukje kunnen herstellen.